Ekonomi

Dardanel Dubai Gulfood Fuarı'nda yeni işbirliklerine imza attı

Dardanel, dünyanın en önemli gıda ve içecek tedarik fuarlarından biri olan Dubai Gulfood 2024’de yer aldı. 19-23 Şubat tarihlerinde Dubai’de gerçekleştirilen fuar uluslararası alanda gıda sektöründeki aktörlerin yeni ürün ve trendlerini sergilemesine olanak sağlayarak, toptan ve perakende alanında küresel yeni iş fırsatları yakalamasında önemli rol oynuyor. 

Dardanel Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, Dardanel Grubu’nu ihracatla büyütmeye devam edeceklerini söyleyerek “Sektörün yenilikleriyle buluştuğumuz ve işbirliği olanakları elde ettiğimiz bir fuar süreci geçirdik. Dardanel ve Kallimanis markalarımızla katıldığımız fuarda beklentimizin üzerinde bir ilgiyle karşılaştık.  Verimli geçen fuarın ardından Kallimanis ürünlerimize Körfez bölgesinden de ulaşılabilecek. Dardanel olarak 2024 yılında ciromuzun 400 milyon dolar üzerinde olmasını hedefliyoruz. İhracatın da toplam ciromuz içerisindeki payının yüzde 15 olmasını bekliyoruz. Hedeflerimizi ihracat ile dolar bazında büyüme olarak belirledik. 38 ülkeye ihracat yapıyoruz. Kendi markalarımızla küresel anlamda ihracatımızı artırmak için yeni coğrafyalara ulaşacağımız projeler geliştiriyor, fırsatları değerlendiriyoruz”dedi. 

Yatırımlarımız Yenilikçi ve İnovatif

Dardanel Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, “Dardanel olarak sürdürülebilir pazarlama çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Yarım asra yaklaşan tarihimizde 8 kategoride onlarca marka ve ürün çeşidimizle yurtiçinde ve yurtdışında faaliyet gösteriyoruz. Yatırımlarımız, yenilikçi ve inovatif ürün çeşitliliğini önceleyen yönetim anlayışımız, uluslararası alanda kurduğumuz işbirliklerinin sürdürülebilirliğine verdiğimiz önem Dardanel olarak her sene ihracat coğrafyamızın ve uluslararası tedarikçilerimizin genişlemesinde en önemli faktörler oldu.” diye konuştu.  

Dünya Genelinde Sağlıklı ve Yenilikçi Gıda Talebi Artıyor

 

Dünya genelinde sağlıklı ve yenilikçi gıda ürünlerine talebin artarak devam ettiğini ifade eden Önen, “Sektör tüketim ihtiyacı ve potansiyeline göre sürekli bir değişim içinde. Uluslararası kriterlerde üretilmiş gıdaya olan talep sağlıklı deniz ürünlerine olan ihtiyacında artmasına sebep oluyor. Biz de sektörümüzdeki gelişmeleri, dünya tüketim alışkanlıklarını yakından takip ediyoruz. Sürdürülebilir büyümemizin devamı ve talepleri karşılamak için uluslararası alanda işbirliklerimizi geliştiriyoruz. Dubai GulFood fuarı sektör profesyonellerini bir araya getiren önemli bir uluslararası etkinlik. Dardanel Gurubunda yer alan tüm markalarımızla Gulfood’da yerimizi aldık. Yunanistan’daki yatırımımız olan  Kallimanis ürünleri de artık Körfez bölgesinde bulunabilecek. Distribütörlük anlaşmasının imzalanmasıyla Kallimanis ürünleri de marketlerde bulunabilecek. Bu anlamda dünya genelinde kabul görmüş Dubai Gulfood gibi etkinlikler hem markalarımızın uluslararası pazarlamasını gerçekleştirmemizde hem de toptan ve perakende alanında işbirliği yapabileceğimiz sektör profesyonelleri ile bir araya gelmemizde önemli rol oynuyor” dedi.     

 

Katma Değerli Ürün Üretmek için Ar-Ge ve İnovasyon Şart

Ar-ge ve inovasyona verdikleri önemden bahseden Niyazi Önen, “ Bizim için katma değerli ürün üretmek çok önemli. Katma değerli ürün üretebilmek için uygulamada yenilikçi ve vizyon sahibi olmanız gerekiyor. Vizyonunuzu ortaya koyabilmenin yolu araştırma, geliştirme ve yenilikçilikten geçiyor. Bu sayede şirket olarak tüketicinin ihtiyaç ve damak zevklerine göre ürettiğiniz yenilikçi lezzetler yaptığınız işte her zaman öncü ve genç bir firma olarak kalmanızı sağlıyor. Marka olarak katma değerli ürün çeşitliliğinizi ne kadar artırırsanız farklı damak zevklerine sahip olan coğrafyalarda o kadar çok tüketiciye ulaşırsınız.” değerlendirmesinde bulundu.  

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Benzer Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu