Kültür & Sanat

Ramazan Etkinliklerinde Antalya-Giritliler gecesi coşturdu

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri kapsamında Giritliler Gecesi düzenlendi. Sanatçı Serpil Doğan Türk-Yunan ezgileriyle vatandaşları coşturdu. Atatürk Spor Salonu’nda iftarlarını yapan Antalyalılar da, Ramazan çarşısını gezdi, çocuklar ise etkinlik alanında kurulan oyuncaklarla eğlendi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Geleneksel Ramazan Şenlikleri, her akşam farklı bir etkinlikle devam ediyor. Antalyalılar, Karaalioğlu Parkı içerisinde düzenlenen etkinlik öncesi, Büyükşehir Belediyesinin Atatürk Spor Salonu’nda verdiği iftar sofrasında oruçlarını açıyor. İftarın ardından Karaalioğlu Parkı içerisinde kurulan Ramazan çarşısı ve etkinlik alanında buluşan vatandaşlar, “Orta Oyunu” ile Ramazan nostaljisi yaşıyor. 

SİRTAKİ OYNAYIP DANS ETTİLER

Ramazan etkinlikleri kapsamında dün akşam düzenlenen Giritliler gecesinde sanatçı Serpil Doğan ve Orkestrası sahne aldı. Türk-Yunan ezgileriyle vatandaşları coşturan Serpil Doğan,

sahne performansıyla unutulmaz bir gece yaşattı. Serpil Doğan ve Orkestrası’nın Rumca-Türkçe seslendirdiği şarkılar, izleyenleri coşturdu. Sirtaki de yapılan gecede Giritli Selma Batok’ta Giritlice maniler okudu. Müzik ve dansın birleştiği özel gecede, Karaalioğlu Parkı adeta bir şenlik alanına dönüştü. Antalya Giritliler Dernek Başkanı Cem Çon da, Başkan Muhittin Böcek’e teşekkür ederek, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Okan Yavuz ile birlikte Serpil Doğan’a çiçek takdim etti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Benzer Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu