Türkiye Gündemi

Şile Belediyesi, misafir depremzedelerin yanında

Nurcan KIRCALI / İSTANBUL (İGFA) – Şil halkının yoğun destekleriyle toplanan yardımlar, Şile Belediyesi’nin organizasyonuyla deprem bölgesine ulaştırılmaya devam edilirken, bir yandan da ilçeye gelen depremzedelere yardım eli uzatılıyor.

Yakınlarının evlerinde ve ilçede bulunan konaklama tesislerinde misafir olan afetzedelerin günlük ve acil ihtiyaçları Şile Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından tek tek tespit edilerek, hazırlanan kolilerle ailelere ulaştırılıyor.

Taleplere göre çeşitli gıda ürünlerinden, giyimine, kişisel bakım ve hijyen malzemelerinden, oyuncağa, kırtasiye ürünlerinden acil ihtiyaç malzemelerine kadar birçok farklı kalemde yardım malzemeleri yer alıyor

Şile Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan uzman psikologlar eşliğinde başlatılan psikolojik danışmanlık seanslarıyla, ilçede bulunan her yaştan afetzede terapi almaya başladı.

Konuyla ilgili yetkililer tarafından yaşanan zor süreç sonrası normal hayata daha kolay adapte olabilmek ve paylaşımda bulunmak isteyen ailelerin 444 74 53 / 380’den Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğüne ulaşabileceği bildirildi.

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, depremin ilk gününden itibaren tüm imkanlarımızı seferber ederek afet bölgelerinde birçok çalışma yürüttüklerini kaydederek, “Hatay’da bulunan aşevimiz, sosyal marketimiz, sağlık ünitemiz özellikle Antakya’daki kardeşlerimiz için bir moral noktası oldu. Her şey çocuklarımızın güzel yüzlerindeki tebessüm çoğalsın diye Şile’mizin bütün kalbi Antakya’da çocuklarımıza hazırladığımız etkinlik çadırında atıyor. Ayrıca sevgili Şileli çocuklarımızın bize ulaştırdıkları  afet bölgesindeki arkadaşlarına iletmemizi istedikleri oyuncaklarını ve hediyelerini ulaştırdık. Afet bölgesinde yürüttüğümüz çalışmalara destek olan tüm STK’larımıza ve Kooperatiflerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Başkan Ocaklı, Şile’ye afet bölgelerinden gelen ailelerin ve kardeşlerin de her zaman yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.

Kaynak: (İGFA) İnternet Gazetecileri Haber Ajansı

Benzer Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu