Türkiye Gündemi

Antik kentte çevre temizliği

Seferihisar Belediyesi, Seferihisar Çevre Muhafızı çocuklar ve gönüllülerle  birlikte tarihi Teos Antik Kenti’nde çevre temizliği gerçekleştirdi.  

Seferihisar Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından, “Geçmişten Günümüze Temiz Çevre” sloganıyla, binlerce yıllık geçmişi bulunan Teos Antik Kenti’nde ve Sığacık kıyılarında çevre temizliği yapıldı. Yaklaşık 1800 yıllık Bilge Ağaç Umay Nine’ye ev sahipliği yapan ve 12 İon kentinden biri olan tarihi kentte gerçekleşen temizlikte, şişeler, cam kırıkları, naylon atıklar, sigara izmaritleri tek tek toplandı. Seferihisar Belediye Başkan Yardımcıları Yelda Celiloğlu ve Nuriye Hepterlikçi ile Seferihisar Çevre Muhafızı çocuklar da, temizlik çalışmasına destek verdi. Antik kentin ardından, Sığacık kıyı şeridinde de temizlik yapıldı

ÇEVREYİ KORUMAK İÇİN BURADAYIZ

Doğanın tüm canlıların evi ve temiz tutmanın gerekli olduğunu savunan çevreci çocuklar, “Çevreye çok atık atıyorlar, biz de onları toplamak ve herkese bunu aşılamak için buradayız. Çevreyi korumaya her zaman devam edeceğiz” diye konuştular.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Benzer Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu