Ekonomi

ING Türkiye ve Habitat Derneği'nin “İş Hayatına Turuncu Destek Projesi" başvuruları başladı

ING Türkiye ve Habitat Derneği iş birliği ile depremin ardından Kahramanmaraş’ın yeniden kalkınmasına destek olmak amacıyla “İş Hayatına Turuncu Destek Projesi” hayata geçiriliyor.

Proje kapsamında “Kahramanmaraş Turuncu Ofis” adında bir ortak bir çalışma alanı açılacak ve depremden etkilenen, çalışma ofisi olmayan girişimciler, girişimci adayları ve öğrenciler bu alandan yararlanabilecek.  Bu ofiste aynı zamanda Habitat Derneği, iş dünyasına ve girişimciliğe yönelik eğitim ve kapasite geliştirme programları düzenleyecek. Projeden yararlanmak isteyenler 31 Mart 2024 tarihine kadar Habitat Derneği web sitesinden başvuru yapabiliyor.

Geçtiğimiz sene yaşanan deprem felaketinin ardından toplumsal yatırımlarında deprem bölgesini önceliklendiren ING Türkiye, Kahramanmaraş’ın yeniden kalkınmasına katkı sağlamayı amaçlıyor. 11 yıl önce  kurduğu Operasyon ve Çağrı Merkezi ile Kahramanmaraş’ta güçlü bir varlığı bulunan ING Türkiye, bölgenin gelişimini destekliyor. Bu doğrultuda, ING Türkiye ve Habitat Derneği iş birliği ile hayata geçirilen “İş Hayatına Turuncu Destek Projesi” kapsamında Kahramanmaraş’ta deprem sonrası bölgesel kalkınmaya destek sağlanması hedefleniyor. 

“Kahramanmaraş Turuncu Ofis” ortak çalışma alanı açılacak

Proje kapsamında ING’nin Kahramanmaraş Operasyon ve Çağrı Merkezi binasında “Kahramanmaraş Turuncu Ofis” adında bir ortak çalışma alanı açılacak ve depremden etkilenen, çalışma ofisi olmayan girişimciler, girişimci adayları ve öğrenciler bu alandan yararlanabilecek. Böylelikle depremden etkilenen hedef kitleye ortak çalışma alanı sunularak bölgesel kalkınmaya destek olmak ve dolaylı olarak yeni istihdam olanakları oluşmasını desteklemek amaçlanıyor.

Habitat Derneği eğitim ve kapasite geliştirme programları düzenleyecek

Kahramanmaraş Turuncu Ofis’te aynı zamanda Habitat Derneği, iş dünyasına ve girişimciliğe yönelik eğitim ve kapasite geliştirme programları düzenleyecek. Böylece hedef kitleye yeni nesil bilgilerin aktarılması, iş dünyasında rekabet edebilmelerini sağlayacak yetkinliklerin kazandırılması, afetler sonrası girişimciliğin teşvik edilmesi ve bölgenin kalkınmasını desteklemek hedefleniyor.

Projeye başvuruda bulunan ve projede yer almaya hak kazananlar Kahramanmaraş Turuncu Ofis ortak çalışma alanından yararlanabilecek ve Habitat Derneği’nin eğitim ve kapasite geliştirme programlarından faydalanabilecek. Projeden yararlanmak isteyenler 31 Mart 2024 tarihine kadar Habitat Derneği web sitesinden başvuru yapabiliyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Benzer Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu