Türkiye Gündemi

Kandıra'da hayat normale döndü

Son yılların en büyük sel felaketini yaşayan ve metrekareye 92 kilogram yağmur düşen Kandıra’da yaralar sarılıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, AFAD ve Valiliği’nin uyarılarının ardından hafta sonu başlayan kuvvetli yağıştan en fazla etkilenen ilçe metrekareye 92 kilogram yağmur düşen Kandıra oldu. Sarısu Deresi ve Kanlı Dere taştı. Sağanak yağış sonrası Kışla Köprüsü, Kaynarca Kandıra yolu bir süreliğine trafiğe kapatıldı. Cebeci Mahallesi’nde giriş katlarında bulunan ev ve işyerlerini su bastı. Kerpe Paşaağzı Deresi’nin taşması sonucu çevredeki sitelerin otoparklarında bulunan araçlar zarar gördü. Kandıra merkezde 12 evin zemin katlarını su bastı, 9 maddi hasarlı kaza meydana geldi. Lokmanlı, Döngelli, Kırkarmut, Bozburun ve Akbal mahallelerindeki ekili tarım alanları selden büyük zarar gördü.

 

ELBİRLİĞİ İLE KOORDİNASYON İÇİNDE ÇALIŞTILAR

Şiddetli yağmur ve fırtına alarmının verilmesi sonrası teyakkuza geçen Kandıra Belediyesi, tüm ekip ve ekipmanları ile sahaya indi. Koordinasyon içinde sahaya inen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İSU, İtfaiye, Kandıra Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, sel ve su baskınlarının önüne geçmek için iş makineleri ile sele müdahale etti. Su basan evlerden sular tahliye edilirken, suyun akışının sağlanması için tıkanan mazgallar ve dere yatakları açıldı. Sokaklarda oluşan çamur ve birikintiler temizlendi. Ameliyat sonrası evinde istirahatte olan Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan’ın koordinasyonunda yürütülen iki günlük yoğun müdahalenin ardından Kandıra’da hayat normale döndü.

 

BAŞKAN TURAN SOSYAL MEDYA HESPLARINDAN AÇIKLADI

Kandıra Belediyesi ekipleri sokak sokak yapılan inceleme ve tespit çalışmasının ardından aciliyet esasına bağlı olarak selden etkilenen bölgelerde müdahale ve rehabilite çalışmalarına devam ediyor. Adnan Turan tarafından sosyal medya hesaplarından yapılan açıklama da yaraların sarıldığı belirtildi. Turan Sosyal medya hesaplarından , ‘’ Tüm gücümüzle sahadaydık. Özellikle sahillerimizde yoğun sağanak yağış ve ardından su baskınları sonucu oluşan olumsuzlukları gece gündüz demeden çalışarak el birliği içinde bertaraf ettik. Kandıra’da çok şükür hayat normale döndü. Eksik kalan yerlerin de tamamının tespiti yapıldı. En kısa sürede tüm olumsuzlukları gidermek için çalışmaya devam ediyoruz. Rabbim beterinden saklasın.’’ şeklinde açıklama da bulundu.

 

KANDIRA BELEDİYESİNDEN BARTIN’A DESTEK

Hayatın normale döndüğü Kandıra’da Başkan Turan, 1 kazıcı yükleyici kepçe ve iki personelini Bartın’da meydana gelen sel felaketine destek olmak üzere Bartın’a gönderdi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Benzer Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu