Sağlık

Kemik Kanseri Tedavisi Gören 6 Yaşındaki Yusuf Kerim Nihayet Annesine Kavuştu

Türkiye 6 yaşındaki dördüncü evre kemik kanseri tedavisi görmekte olan 6 yaşındaki Yusuf Kerim Sayın’ın anne özlemini aylardır sosyal medyadan seyrediyor.

FETÖ davasından yargılanarak ceza alan Sakarya’da cezaevinde olan Anne Sayın’ın, hasta çocukların cezaevindeki anne ve babalarına kavuşmaları için sunulan yasa teklifinin TBMM’de kabul edilmesinden 1 ay süre sonra tahliye edildiği haberi nihayet geldi. Haberi Baba Süleyman Sayın duyurdu. Cezaevinden hastaneye gelen anne Gülten Sayın sabaha karşı oğluna kavuşarak, “Yusuf Kerim’in sesine ses katan, gözyaşlarına sessiz kalmayan, sesini duyuran tüm kamuoyuna teşekkür ediyorum. Bir yanım çok mutlu ama bir yanım üzgün çünkü gözü yaşlı anneler var çocuklar annelerini bekliyor. Gözü yaşlı çocuklar var. ümit ediyorum ki hiçbir çocuk annesinden ayrılmasın. Biz bir bayram yaşadık şu an Yusufumuz’un yanındayız tüm duyarlı insanlardan dua bekliyorum. Eğer Yusuf Kerim iyileşirse bu bizim için ikinci bir bayram olacak” diye konuştu. 

gergelioglu yusuf kerim

Hiç Vazgeçmedi!

HDP Kocaeli Milletvekili ve İnsan Hakları Savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu, Yusuf Kerim Sayın ve diğer hasta çocukların annelerine babalarına kavuşmaları için TBMM’de büyük çaba gösterdi.  İnfaz yasasındaki değişiklik teklifinin TBMM’de kabul edilmesinden sonra bir ay geçmesine rağmen bir türlü uygulanmaması, Anne Gülten Sayın’ın tahliye edilmemesi konusunda da açıklamalar yapan, hiç vazgeçmeyen Milletvekili Gergerlioğlu, tahliye haberi sonrası twitterdan açıklama yaparak mutluluğunu dile getirdi. Yusuf Kerim’in annesine kavuştuğu anları paylaşan Gergerlioğlu, “Bu gülücüğe her şey feda sevgili Yusuf Kerim 🙂 Canım benim. Çok çektin, tüm sevinçler senin olsun artık. Annene kavuşmanın verdiği mutlulukla inşallah şifanın tümü de senin olsun Yusuf Kerim” dedi.   (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak: (İGFA) İnternet Gazetecileri Haber Ajansı

Benzer Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu