Türkiye Gündemi

Akçay Pina Deresi'ne yeni köprü yapılıyor

Edremit Belediyesi turistik Akçay Mahallesi’nde araç ve yaya trafiğini rahatlatmak üzere Pina Deresi üzerinde yeni köprü yapımına başladı.

Edremit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Akçay Mahallesi’nde bulunan Pina Deresi’nde planlanan yeni köprünün yapımına başlandı. Özellikle yaz sezonu öncesi, hem araç hem de yaya geçişinde vatandaşa büyük kolaylık sağlayacak olan köprü; 7,20 metre genişliğinde, 6.00 metre uzunluğunda olacak. Sağlam ve güvenlikli yapısıyla dikkat çekecek olan köprü çalışmasının en kısa sürede bitirilip hizmete açılacağı bildirildi.

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Edremit’in büyüyen ve gelişen yapısı ile birçok ilden büyük bir kent haline geldiğini belirterek özellikle yaz mevsiminde milyonları geçen bir nüfusa ev sahipliği yaptığını ifade etti. Başkan Arslan, “Bu yoğunluğa paralel oluşan araç ve yaya trafiğini rahatlatmak için Pina Deresi üzerine yeni bir köprü yapıyoruz. E-87 Karayolu’na paralel bir şekilde yaptığımız bu köprü şehir içi araç ve yaya trafiğine önemli katkılar sağlayacak. Kısa süre içerisinde bitirerek hizmete açacağız. Mutlu ve huzurlu bir kent için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.  

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Benzer Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu