Türkiye Gündemi

Torbalı Belediyesi Madımak'ı anacak

Torbalı Belediyesi, Sivas’ta 2 Temmuz 1993 tarihinde, Pir Sultan Abdal Kültür Etkinliklerine gelenlerin konakladığı Madımak Oteli’nin ateşe verilmesi sonucu hayatını kaybettiği olayların 30’uncu yıl dönümü kapsamında anlamlı bir etkinlik düzenliyor.

Torbalı Belediyesi Madımak’ı anacak

Eren Erdem panele, Cevdet Bağca dinletiye katılacak

Torbalı Belediyesi, 2 Temmuz 1993’te Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri’ne gelenlerin konakladığı Madımak Oteli’nin ateşe verilmesi sonucu aralarında Asım Bezirci, Nesimi Çimen, Muhlis Akarsu, Metin Altıok ve Hasret Gültekin’in de bulunduğu 33’ü aydın, 2’si otel görevlisi, 2’si de saldırgan olmak üzere 37 kişinin öldüğü olayların 30’uncu yıl dönümü kapsamında anlamlı etkinlikler düzenleyecek. İlk olarak yarın saat 16.00’da CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem’in konuşmacı olarak katılacağı, Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Özkan Yıldız’ın moderatörlüğünde panel, saat 20.30’da ise Cevdet Bağca, Delal Kahraman ve Bahtiyar Vural’ın sahne alacağı dinleti gerçekleşecek. , Torbalı Aşık Mahzuni Şerif Cem ve Kültür Evi işbirliği ile gerçekleşen etkinliklerde, katliamın 30. yıldönümünde hayatını kaybeden canlar anılacak.  Etkinlikler İsmail Uygur Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

BAŞKAN TEKİN’DEN DAVET

Torbalı Aşık Mahzuni Şerif Cem ve Kültür Evi işbirliğiyle gerçekleşecek olan etkinliğe tüm ilçe sakinleri davet edildi. Güne dair özel notların, anıların ve günümüz politikalarının değerlendirileceği panelden sonra gerçekleşecek olan dinletide güne özel türküler seslendirilecek. Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, “Tam 30 yıl önce bu ülkenin aydınları canice yakıldı. İnsanlık tarihine kara bir leke olarak geçen ve bugün hala faillerinin bir çoğunun tespit edilemediği, bazılarınınsa zaman aşımından yararlandığı bu katliam nedeniyle, Torbalı’da anma etkinlikleri düzenleyeceğiz. Panel ve dinletimize tüm ilçe sakinlerimizi davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Benzer Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu