Türkiye Gündemi

Afet bölgesindeki bazı illerde faturalara erteleme

Afet bölgesinde fatura ödemelerine dair bazı yeni düzenlemeler getiren OHAL kapsamında Cumhurbaşkanı Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı.

ANKARA (İGFA) – Olağanüstü Hal Kapsamında Enerji Tüketim Bedellerinin Terkinine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 6 Şubat’ta yaşanan depremlerde zarar gören illerdeki tüketicilerin elektrik ve doğal gaz tüketimlerine yönelik tahakkuk ve tahsilat işlemlerinin ertelenmesine dair kararlar bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’nın tamamıyla Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde elektrik ve doğalgaz abonelerinin 6 Şubat’tan sonraki faturalarının ödemesi, 31 Mayıs’a kadar ertelendi.

Söz konusu faturaların Haziran ayından itibaren gecikme zammı olmaksızın 6 ayda eşit taksitlerle ödeneceği, deprem bölgesinin tamamında ev ve iş yerleri ağır ve orta hasar gören depremzedelerin 6 Şubat’a kadar olan elektrik ve doğal gaz borçları silindi. Yine 6 Şubat’a kadar olan elektrik ve doğalgaz borçlarından kaynaklı dava ve icra takipleri de kaldırıldı.

Kaynak: (İGFA) İnternet Gazetecileri Haber Ajansı

Benzer Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu